mandag 11. oktober 2010

Suksessterte - lavkarbo way

Suksessterte uten sjokoladepynt, så sparte vi de karboh.
I helgen dukket det store spørsmålet opp.
Finnes det noen kaker jeg kan spise?

Å sannelig etter å ha lest meg opp litt på ulike sukkertyper komponerte jeg denne
Suksessterten - look alike.
Den ser ikke helt ut som den vanlige suksessterten, den gule kremen blir noe mer kompakt og seig enn det man er vant til.
Men den gikk ned på høykant både hos meg, mine 2 venninner.

Serveres gjerne med pisket krem!

Jeg tok utgangspunkt i en ordinær oppskriften fra http://www.krem.no/

Bunn:
Eggehviter 4 stk
Melis 150g (byttet ut dette med SukrinMelis, ta gjerne mindre SukrinMelis da bunnen ble i det søteste laget)
Malte mandler 150g
Bakepulver 1/2 ts

Slik gjør du:
1. Stivpisk eggehviten med melis som has i litt etter litt.
2. Vend inn malte mandler og bakepulver.
Ovnstemperatur: 175 grader
Steketemperatur: ca.30 min.

Krem:
Eggeplommer 6 stk
Sukker 150g (Byttet ut dette med Sukrin)
Fløte 2 dl
Vaniljesukker 1 1/2 ts
Meierismør 150g

Slik gjør du:
Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Avkjøl kremen noen timer . Pisk opp det romtempererte smøret bland inn eggekremen. (Den kokte kremen og smøret skal begge ha romtemperatur når det piskes sammen)Kremen fordeles utover kaken og dekoreres med raspet sjokolade.

Etter mine beregninger er det ca 21 karbohydrater i hele kaken.
Den egner seg også bra til nedfrysning.

For de som lurer på hva Sukrin og SukrinMelis er så kommer det her en liten forklaring:

Dette skriver mannen bak http://www.ketolyse.no/ selv om Sukrin:
Sukrin (Erythritol) er en sukkeralkohol som ikke bidrar med karbohydrat. Den opptas godt og utskilles med urinen og gir derfor lite bivirkninger som diarre, mageknip og luft ( som mange andre sukkeralkoholer gjør) Kan anbefales.
Vennlig Hilsen Torkil

Sukrin og SukrinMelis kan kjøpes i helsekost forretninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar